معاونت سلامت دامپزشکی استان گفت: 54 اکیپ نظارتی آماده خدمات در ایام محرم است.
دکتر حسن علیزاده معاونت سلامت دامپزشکی استان در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری نگاه خراسان جنوبی؛ گفت: در راستای نظارت بهداشتی و شرعی بر ذبح دام در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۵۴ اکیپ شامل ۱۹ اکیپ ثابت و ۳۵ اکیپ سیار با حضور ۲۵ دکتر دامپزشک ، ۴۸ بازرس بهداشت گوشت و ۱۱ ناظر شرعی برای ذبح در کشتارگاهها و نقاط تعیین شده در شهرستانها برای ذبح دام مستقر شده و به صورت رایگان خدمات رسانی خواهند کرد.
وی افزود: اکیپ های دامپزشکی فعالیت خود را در کشتارگاه ها و برخی نقاط مشخص در شهرستان ها آغاز خواهند کرد و به منظور جلوگیری از سرایت بیماری های قابل انتقال از دام به انسان به خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو توصیه میشود دامهای قربانی خود را در کشتارگاه و یا مکانهای تعیین شده تحت نظارتهای بهداشتی و شرعی ذبح کنند.
با نگهداری گوشت به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچالی (۰ تا ۴ درجه) خطر انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از بین میرود و همچنین توصیه میشود در هنگام آماده سازی و قطعه بندی گوشت حتماً از دستکش و لوازم حفاظت فردی استفاده شود و پس از اتمام کار کلیه لوازم کار شستشو و ضدعفونی گردد.
علیزاده توصیه کرد: همچنین از مصرف گوشت و جگر نیم پز اکیداً خودداری کرده و حتماً در زمان طبخ به ویژه جگر از مغز پخت بودن قبل مصرف اطمینان داشته باشند. و از دراختیار قرار دادن امعا و احشا باقی مانده از لاشه مشکوک و دارای ضایعه برای مصرف خوراکی حیوانات بخصوص سگ و گربه جدا خودداری گردد.
با توجه به مخاطرات بیماری های مشترک بین انسان و دام، هرگونه کشتار خارج از کشتارگاه و چرخه نظارتی دامپزشکی ممنوع می باشد و انتظار می رود همشهریان و هم استانی های عزیز به این مهم اهمیت داده و در صورت وجود هرگونه سوال از طریق سرشماره ۱۵۱۲ با کارشناسان دامپزشکی در سراسر استان ارتباط برقرار نموده و مشاوره لازم را دریافت نمایند و در صورت نیاز بازرسان بهداشتی دامپزشکی در محل حضور خواهند.