به منظور گرامیداشت واقعه تاریخی پنجم اردیبهشت ۱۳۵۹ ساخت موزه بینالمللی استکبارستیزی طبس، در صحرای طبس واقع در استان خراسان جنوبی در دستور کار قرار گرفت، در این واقعه عملیات نظامی آمریکا با شکست مواجه شد و به عنوان نمادی از مقاومت ملت ایران در برابر استکبار جهانی شناخته میشود.
به گزارش نگاه خراسان جنوبی: ۵ اردیبهشتماه، یادآور یکی از رخدادهای بزرگ و عبرتآموز تاریخ معاصر ایران است روزی که قدرت نمایی پوشالی ایالات متحده آمریکا در برابر اراده الهی و ایمان ملت ایران، به شکستی خفت بار ختم شد. عملیات موسوم به “دلتا”، که با هدف آزادسازی گروگانهای آمریکایی در تهران طراحی شده بود، در دل کویر طبس، با طوفان شن و خشم طبیعت الهی، ناکام ماند و به کابوسی فراموشنشدنی برای کاخ سفید تبدیل شد.
حادثه طبس، تنها یک شکست نظامی نبود؛ نمادی از شکست غرور امپریالیسم در برابر قدرت ایمان و مقاومت ملتی بود که تازه انقلاب کرده و در مسیر استقلال گام برداشته بود. این واقعه، پیامی روشن برای جهانیان داشت: هرگاه قدرتهای بزرگ در برابر اراده ملتها بایستند، زمین و آسمان علیه آنان قیام خواهد کرد.
ایده ساخت این موزه سال ۱۳۸۸ با تأکید مقام معظم رهبری مطرح و قرار شد در ۱۲۰ کیلومتری جاده طبس_یزد موزه استکبارستیزی طبس با ۳ هزار و ۶۰۰ مترمربع زیربنا و ۱۵ هکتار محوطه احداث شود.
پیشرفت ۲۰ درصدی موزه استکبارستیزی طبس
سرگرد خادمی پور مدیر موزه های بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس استان با مرور روند کار گفت: به دلیل اهمیت موضوع قرار شد در ۱۲۰ کیلومتری جاده طبس_یزد موزه استکبارستیزی طبس با ۳ هزار و ۶۰۰ مترمربع زیربنا و ۱۵ هکتار محوطه احداث شود.
خادمی پور افزود: این پروژه حدود ۲۰ درصد پروژه پیشرفت داشته و بخشهایی مانند فونداسیون و قسمتی از دیوار کشی موزه تکمیل شده است با این حال به دلیل کمبود منابع مالی، عملیات اجرایی از بهمن ۱۴۰۲ متوقف شده است.
وی گفت: ۳۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ به این طرح اختصاص یافت که از این مبلغ ۲۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان آن اوراق مشارکت است.
وی خاطر نشان کرد: برای تکمیل این پروژه، حدود ۱۱۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز است و به دنبال این هستیم که بتوانیم اعتبار ملی جذب کنیم و همچنین بعد از مراسم سالروز شکست مفتضحانه آمریکا در صحرای طبس قرار است جلسه ای برای تعیین تکلیف وضعیت این موزه اجرا شود.
مسئولان امیدوارند با تأمین منابع مالی لازم، موزه بینالمللی استکبارستیزی طبس هر چه زودتر به بهرهبرداری برسد چراکه این موزه میتواند به عنوان یک مرکز فرهنگی و تاریخی، نقش مهمی در آموزش و ترویج فرهنگ مقاومت ایفا کند.