احداث شهرک تخصصی زرشک در استان منتظر پاسخ استعلام از منابع طبیعی است.
به گزارش نگاه خراسان جنوبی ؛ خامه زر رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوب یدر اولین شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در سال ۴۰۴ آخرین مصوبات جلسه قبل را مرور کرد و گفت: سال گذشته جلسات شورا با دستاوردها و مصوبات مهمی داشت که موجب ارتقاء سطح همکاریها و تسهیل فرآیندهای اقتصادی در استان شد به گونه ای که از ۵۰ مصوبه استانی در این شورا سال گذشته تصویب شد که از این تعداد، ۳۳ مصوبه اجرا و ۱۵ مصوبه در حال پیگیری است دو مصوبه نیز به دلیل مشکلاتی در فرآیند خرید دستگاههای اجرایی، شهرداریها و دانشگاهها از داخل استان اجرا نشده است.
وی با اشاره به مصوبه تامین ۱۰ میلیارد تومان تهسیلات برای بانک قرض الحسنه مهر ایران بابت پرداخت در زمینه نصب نیروگاه های خورشید در جوار چاه های کشاورزی توضیح داد:در حوزه کشاورزی، بانک مهر ۲۱۷ حلقه چاه را جهت پرداخت تسهیلات معرفی کرده که از این تعداد، ۴۰ حلقه چاه به بانک مراجعه و تسهیلات مربوط به ۳۳ حلقه چاه به مبلغ ۳۹۱ میلیارد ریال پرداخت شد.
وی احداث شهرک تخصصی زرشک را یکی از طرحهای مهم استان و مصوبه دیگری برشمرد که که طرح توجیهی آن تدوین شده شرکت شهرک های صنعتی در تهران ارسال شده و منتظر پاسخ منابع طبیعی است .
خامه زر همچنین گفت : شورای گفتگو سال گذشته در ۸ جلسه ملی حضور فعال داشته و در موضوعات مختلفی مانند واگذاری سهام دولت در شرکتهای زراعی، مالیات بر ارزش افزوده، امنیت معادن و آزادسازی معادن، پیگیریهایی انجام داده است.
رئیس اتاق بازرگانی خراسان جنوبی به همراهی خود با استاندار در سفر دو روزه به کشور افغانستان با حضور فعالان بخش خصوصی و دولتی خراسانجنوبی در هفته گذشته پرداخت و برخی دستاوردهای سفر را مرور کرد.
خامه زر توضیح داد: در این سفر مسائل مربوط به محور مواصلاتی فراه افغانستان مورد رصد و پیگیری قرار گرفت تکمیل جاده فراه در صدر درخواستهای تجار افغانستان بود پروژه احداث جاده میل ۷۸ – فراه افغانستان به طول حدود ۱۲۰ کیلومتر از پایانه مرزی ماهیرود آغاز و تا مرکز استان فراه ادامه دارد این پروژه از ۱۵ سال قبل آغاز شده و بیش از ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی افزود: جاده میل ۷۸ به ولایت فراه پیوند دهنده کریدور چابهار – مشهد به شاهراه حلقوی افغانستان است که در افزایش ترانزیت و صادرات کشور و همچنین تثبیت موقعیت مرز ماهیرود نقش ویژهای دارد.این پروژه تردد و ترانزیت کالا به کشور افغانستان را ۴۰۰ کیلومتر کاهش میدهد.
به گفته وی اکنون ۳۸ درصد حجم صادرات ایران به افغانستان به لحاظ ریالی و ۵۰ درصد به لحاظ وزنی از مرز ماهیرود سربیشه انجام میشود.