رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی گفت: امسال ۲۱ هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای هزار و ۹۰۰ پروژه عمرانی در ۱۲ شهرستان استان توزیع شد که این اعتبارات نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد رشد داشته است.
علی بهدانی روز سهشنبه در چهارمین جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان اظهار کرد: مجموع اعتبارات تخصیص یافته به استان حدود ۴۰ هزار میلیارد ریال است که از محل منابع اعتباری تملک داراییهای سرمایهای، دوسوم درآمد نفت و گاز و اعتبارات قانون استفاده متوازن از امکانات کشور تأمین شده است.
وی ادامه داد: تفکیک این اعتبارات نشان میدهد که سهم تملک داراییهای سرمایهای ۵۱ درصد، سهم درآمد نفت ۶ درصد، اعتبارات متوازن ۶۱ درصد و سایر ردیفها نیز سهمی بین یک تا ۲۷ درصد داشتهاند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی افزود: با تاکید استاندار و همکاری فرمانداران شهرستانها، اعتبارات با مدیریت کامل فرمانداران و تعامل دستگاههای اجرایی میان شهرستانها توزیع شده است.
وی بیان کرد: در دو هفته اخیر، کمیتههای برنامهریزی شهرستانها برگزار شده و خروجی آن تخصیص اعتبار ۲۱ هزار میلیارد ریالی به هزار و ۹۰۰ پروژه عمرانی دارای اولویت در ۱۲ شهرستان بوده است.
بهدانی همچنین از اختصاص نخستین اعتبار مستقل به ۲۳ دهیاری استان خبر داد و گفت: دهیاریها به عنوان دستگاههای اجرایی شناخته شدهاند و این اعتبار به منظور اجرای طرح هادی و مدیریت مستقیم امور عمرانی روستاها اختصاص یافته است تا در کنار بنیاد مسکن بتوانند به بهسازی و توسعه مناطق روستایی بپردازند.
وی ضمن اشاره به اهمیت توجه به روستاها و همکاری نزدیک با بنیاد مسکن افزود: این اقدامات به عنوان گام نخست در بهسازی روستاها و توسعه زیرساختهای آنها صورت گرفته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی همچنین در خصوص روند تخصیص اعتبارات توازن ملی عنوان کرد: ۷۹ درصد اعتبارات ابلاغی استان به کمیتههای برنامهریزی شهرستانها اختصاص یافته و حدود ۳۰ درصد از این منابع نیز به پروژههای توازن ملی تخصیص یافته است.
وی تاکید کرد: با همکاری فرمانداران و دستگاههای اجرایی، روند تخصیص اعتبارات به موقع انجام شده و تلاش شده است که هیچ پروژهای به دلیل کمبود اعتبار متوقف نشود.
بهدانی با اشاره به رشد میانگین ۳۶ درصدی اعتبارات دستگاههای اجرایی استان، عنوان کرد: این رشد اعتباری با اولویتهای برنامهریزی شده در کمیتههای شهرستانی از جمله منابع آب، حمل و نقل و عمران شهری و روستایی همسو است و به پیشرفت قابل توجه برنامههای توسعهای استان کمک خواهد کرد.
وی با اشاره به مشکلات موجود در تخصیص اعتبارات قانون استفاده متوازن از امکانات کشور و شاخصهای مربوطه، یادآور شد: انتظار داریم هماهنگی بین دستگاههای اجرایی استان با وزارتخانهها و دستگاههای ستادی ملی در اصلاح و بازنگری اطلاعات شاخصهای توازن شهرستانها افزایش یابد تا محدودیتها برای فرمانداران و مدیران اجرایی کاهش یافته و روند تامین مالی پروژهها نیز تسهیل شود.
منبع خبر: نگاه خراسان جنوبی