تامین نیروی انسانی متخصص و فنی مهمترین خواسته معدن داران و معدن کاران نهبندانی است.
به گزارش نگاه خراسان جنوبی، کارگروه صنایع و معادن دفتر ارتباطات مردمی نماینده مجلس شورای اسلامی در نهبندان در حالی با حضور معدن داران و برخی مسئولین شهرستانی برگزار شد که هر یک از معدن داران خواسته ها و مشکلات حوزه کاری خود را مطرح کرده و مهمترین خواسته آن ها تامین نیروی متخصص در زمینه های معدنی بود.
به کارگیری کارشناس در زمینه های ایمنی و بهداشت HSEE ، برق کار صنعتی PLC ، کارشناس فرآوری و مهندس مکانیک از جمله مواردی بود که بیش از دیگر رشته ها در معادن نهبندان نیاز است و معدن داران برای آن اعلام نیاز کردند.
در این جلسه مسایل و مشکلاتی از جمله کم شدن سهمیه سوخت معادن و سخت گیری های شرکت پخش فرآورده های نفتی استان برای اختصاص این سهمیه ، تامین زیرساخت هایی همچون برق ، گاز و آب ، احداث نانوایی آزاد پز جهت تامین نان مصرفی مورد نیاز معادن ، چاره اندیشی برای مالیات های بالا از معادن ، راه اندازی دانشکده معدن در نهبندان و … از سوی معدن داران مطرح شد.
مسئول دفتر ارتباطات مردمی نماینده مجلس در نهبندان هم در این جلسه بر لزوم همکاری ادارات در تامین مایحتاج ضروری معادن تاکید کرد و گفت : سرمایه گذاران حوزه معادن نباید دغدغه تامین نان و سوخت داشته باشند بلکه باید تمرکز خود را بر تولید گذاشته و از این رو به فکر فرآوری مواد معدنی در شهرستان باشند.
مهندس نخعی زینلی همچنین بر انتقال حساب های مالی معادن و سپرده گذاری در بانک های شهرستان نهبندان نیز تاکید کرد .
کاهش ۳۰ درصدی سهمیه سوخت معادن
مدیر شرکت پخش فرآورده های نفتی نهبندان نیز در این جلسه از کاهش ۳۰ درصدی سهمیه سوخت صنایع و معادن این شهرستان خبر داد و گفت : این تصمیم از رده های مدیریتی بالاتر اخذ شده و نهبندان نیز از این موضوع که به سبب ناترازی انرژی رخ داده است مستثنی نیست که به طبع آن سهمیه تمامی واحدهای صنعتی و معدنی نهبندان تا ۳۰ درصد کاهش یافته است.
اماندار همچنین توضیحاتی در خصوص نحوه اختصاص سهمیه سوخت معادن ارائه و به سوالات معدن داران پاسخ داد .
مالدار تنها رئیس فنی و حرفه ای نهبندان هم در خصوص آموزش های این مرکز در حوزه معادن اظهار کرد : دپارتمان ملی معدن در نهبندان در سال ۱۴۰۰ راه اندازی و تجهیز شد و از آن زمان چندین دوره آموزشی تخصصی برای معادن برگزار شد و اکنون نیاز است تا معادن شهرستان نیاز خود برای برگزاری دوره های تخصصی تر به این سازمان ابلاغ کنند .
وی ادامه داد : چند بار با معادن برای نیازسنجی آموزش نیروی متخصص معدنی مکاتبه شده اما تا کنون پاسخ های اندکی از سوی معادن دریافت کرده ایم .
تاکید بر فعالسازی معادن آهن و مس نهبندان
روشندل رئیس اداره صنعت ، معدن و تجارت نهبندان هم با ارائه گزارشی از وضعیت معادن این شهرستان گفت : ۱۷۵ معدن در نهبندان دارای پروانه بهره برداری هستند که از این تعداد ۹۹ معدن فعال و ۷۶ معدن غیر فعال است که این سازمان نیز مصمم است تا تمامی معادن آهن و مس شهرستان را فعال کند و از این رو هر معدن مس و یا آهن که منفعل باشند خلع ید خواهند شد .
گفتنی است در این جلسه مقرر شد نیازسنجی مجدد آموزشی برای تربیت نیروی متخصص در حوزه معدن از طریق اداره صنعت ، معدن و تجارت این شهرستان طی مکاتبه ای با معادن به صورت جدی پیگیری شود و معادن نیز تا ۱۵ روز آینده نیاز آموزشی خود را به این اداره اعلام نمایند.
منبع خبر: نگاه خراسان جنوبی