بازدید: 936 نفر نویسنده: سید علی اسلامی استان ۱۶ تیر ۱۴۰۴ | ۱۲:۱۰
0

رشد ۳۶.۶ درصدی سرمایه‌گذاری در معادن خراسان جنوبی / رتبه سوم کشور در اشتغال بخش معدن

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی از رشد ۳۶.۶ درصدی ارزش سرمایه‌گذاری در معادن استان طی سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: خراسان جنوبی با اشتغال‌زایی برای ۹۷۵۴ نفر در بخش معدن، پس از استان‌های کرمان و یزد، در رتبه سوم کشور قرار گرفته است.

به گزارش نگاه خراسان جنوبی؛ علی بهدانی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی با اشاره به نتایج طرح آمارگیری از معادن کشور در سال ۱۴۰۲، اعلام کرد: بر اساس این طرح که به عنوان چهل‌ودومین طرح آمارگیری از معادن در حال بهره‌برداری کشور شناخته می‌شود، در مجموع از ۷۷۹۹ معدن در سراسر کشور آمارگیری شده که ۳۱۰ معدن فعال متعلق به خراسان جنوبی است.

وی گفت: این استان در سال ۱۴۰۱ دارای ۲۵۴ معدن فعال و در رتبه نهم کشور بود که در سال ۱۴۰۲ با رشد ۲۲ درصدی، با ۳۱۰ معدن فعال به رتبه هفتم ارتقا یافته و ۴.۸ درصد از معادن فعال کشور را به خود اختصاص داده است.

بهدانی با اشاره به وجود معادن مهمی چون زغال‌سنگ پروده، مس قلعه‌زری، طلای شادان، پتاس، منیزیت، بنتونیت و سنگ‌های تزئینی در استان، گفت: میزان تولید مواد معدنی استان در سال گذشته به بیش از ۸ میلیون و ۴۸۰ هزار تن رسید که با این افزایش، خراسان جنوبی موفق شد ۵ رتبه در بین استان‌ها از نظر میزان تولید مواد معدنی ارتقا یابد.

وی ارزش این تولیدات را بالغ بر ۷۲ هزار و ۱۸۸ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: خراسان جنوبی از نظر ارزش افزوده حاصل از تولیدات معدنی نیز با ثبت رقم ۶۷ هزار و ۶۵۳ میلیارد ریال، در رتبه هشتم کشور قرار گرفته است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان همچنین به افزایش قابل توجه سرمایه‌گذاری در بخش معدن اشاره کرد و گفت: ارزش سرمایه‌گذاری معادن در سال ۱۴۰۱ معادل ۵۰۶۴ میلیارد ریال بود که در سال ۱۴۰۲ با رشد ۳۶.۶ درصدی به ۶۹۱۹ میلیارد ریال رسید و استان را به جایگاه ششم کشور رساند.

وی ادامه داد: در حوزه اشتغال نیز تعداد شاغلان معادن استان از ۹۳۲۲ نفر در سال ۱۴۰۱ به ۹۷۵۴ نفر در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است که با سهم ۶.۸ درصدی از کل اشتغال معدنی کشور، خراسان جنوبی پس از کرمان و یزد، رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.

بهدانی با اشاره به توزیع جغرافیایی معادن استان گفت: شهرستان نهبندان با ۷۴ معدن، طبس با ۵۵ معدن و سرایان با ۳۱ معدن به ترتیب بیشترین تعداد معادن را در اختیار دارند. همچنین از نظر ارزش افزوده، شهرستان طبس با بیش از ۵۳ هزار میلیارد ریال، خوسف با ۶۵۸۳ میلیارد ریال و نهبندان با ۳۶۸۳ میلیارد ریال در رتبه‌های اول تا سوم استان قرار دارند.

وی افزود: در زمینه اشتغال نیز طبس با ۶۸۲۲ نفر شاغل در معادن، رتبه اول استان را دارد و پس از آن نهبندان با ۹۸۰ نفر و خوسف با ۹۶۰ نفر در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفته‌اند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی با تأکید بر اهمیت معادن در توسعه پایدار، اشتغال‌زایی و تولید ثروت، از مدیران دستگاه‌های اجرایی استان خواست با بهره‌گیری از داده‌های آماری دقیق، برای توسعه هرچه بیشتر این بخش برنامه‌ریزی کنند.

بهدانی در پایان با قدردانی از استاندار خراسان جنوبی به‌ خاطر توجه ویژه به ظرفیت‌های معدنی، ابراز امیدواری کرد با بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و فنی روز و استفاده از آمارهای به‌روز، معادن استان به یکی از پیشران‌های توسعه و قطب جذب سرمایه‌گذاری در شرق کشور تبدیل شوند.

 

شبکه های اجتماعی نگاه خراسان جنوبی
نویسنده
سید علی اسلامی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید، فینگلیش به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شود
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *