معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم تجلیل از شرکتهای فناوری برتر خراسان جنوبی و اختتامیه هفته نوآوری استان، با بیان اینکه جهان ذاتاً سرشت نوآوری دارد، این موضوع را الهامبخش کشور دانست.
به گزارش نگاه خراسان جنوبی؛ معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم تجلیل از شرکتهای فناوری برتر خراسان جنوبی و اختتامیه هفته نوآوری استان، با بیان اینکه جهان ذاتاً سرشت نوآوری دارد، این موضوع را الهامبخش کشور دانست.
وی با اشاره به نقش بنیادی پارکهای علم و فناوری در شکلدهی جریان نوآوری گفت: «از تجربه اولین پارک فناوری در اصفهان تا پارکهای اولیه در سراسر کشور، همه نشاندهنده اهمیت این نهادها در توسعه فناوری هستند.
شهیکی افزود که برای جهش و پیشرفت، کشور نیازمند نهادینهسازی فرهنگ نوآوری است که به عنوان بخش اصلی توسعه و گفتمانسازی ملی مطرح میشود.
معاون وزارت علوم با تأکید بر جایگاه ویژه خراسان جنوبی گفت: استان خراسان جنوبی مزیتهای بسیاری در حوزه فناوری دارد اما شکاف معناداری در زیرساختها وجود دارد که مانع بهرهبرداری کامل از این ظرفیتها شده است.
وی خواستار ارتقای مسیر توسعه فناوری استان شد و گفت: «لازم است همه ارکان تصمیمگیری در کنار پارک علم و فناوری قرار گیرند تا یک مدل توسعه درونزا شکل گیرد.
شهیکی بر سرمایهگذاری در مهارتهای دانشبنیان جوانان استان تأکید کرد و گفت: دانشگاهها باید متناسب با نیازهای کشور، نیروهایی تربیت کنند که در صنعت، کشاورزی و سایر حوزههای دانشبنیان کاربرد داشته باشند، نه فقط در بخشهای اداری.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اصلاح ساختار آموزشی فعلی را یکی از ضرورتهای توسعه نوآوریمحور برشمرد و خواستار طراحی الگوی مناسب برای توسعه زیرساختها در استان شد.
وی یادآور شد: شکاف زیرساختی خراسان جنوبی نسبت به میانگین کشور بسیار معنادار است و نیازمند توجه ویژهای حداقل در یک دوره پنجساله است.
شهیکی با اشاره به امتیازات پارک علم و فناوری خراسان جنوبی مانند معافیتهای مالیاتی، تأکید کرد که بهرهبرداری مؤثر از این امتیازات نیازمند تقویت حضور بخش خصوصی است.
وی افزود: تجربه موفق دیگر استانها نشان داده که منابع خصوصی در کنار منابع دولتی موتور محرک نوآوری هستند.
معاون وزارت علوم به مشکلات واگذاری اراضی به بخش خصوصی اشاره و پیشنهاد تشکیل کارگروهی تخصصی برای حل این موضوع را مطرح کرد تا مسیر مشارکت بخش خصوصی در اکوسیستم نوآوری استان هموار شود.
وی همچنین به ظرفیت قانونی مالیات بر ارزش افزوده در پارکهای فناوری اشاره کرد و گفت: طبق مواد ۱۱ و ۱۳ قانون، مالیات بخشهای مختلف میتواند به عنوان اعتبار مالیاتی برای توسعه فعالیتهای فناورانه اختصاص یابد.
شهیکی افزود: با وجود گذشت دو سال از تصویب این قانون، هنوز در خراسان جنوبی تجربه موفقی در این زمینه وجود ندارد.
او در پایان این ظرفیت قانونی را فرصتی طلایی برای توسعه استان دانست و از معاون اقتصادی استان خواست تا با همکاری دانشگاهها و دستگاههای ذیربط، سازوکاری طراحی شود تا مالیاتها مستقیماً در خدمت رشد حوزه علم و فناوری استان قرار گیرد.
در این مراسم از ۹ شرکت فناور برتر استانی و شهرستانی تجلیل به عمل آمد