بازدید: 5268 نفر نویسنده: سید علی اسلامی متفرقه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۶:۳۶
0

پویش جمع‌آوری عکس‌های تاریخی خراسان جنوبی کلید خورد

پویش جمع‌آوری عکس‌های تاریخی خراسان جنوبی در دیدار مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان با مهرداد اسکویی، فیلم‌ساز، تهیه‌کننده، عکاس، پژوهشگر و چهره فرهنگی برجسته ایران، کلید خورد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نگاه خراسان جنوبی، مهرداد اسکویی، پژوهشگر برجسته عکاسی کشور گفت: حفظ و انتشار تصاویر تاریخی خراسان جنوبی، ضرورتی برای احیای هویت فرهنگی ایران است.

پژوهشگر و عکاس برجسته کشوری، با اشاره به اهمیت بالای ثبت و حفاظت از تصاویر تاریخی این استان گفت: خراسان جنوبی با پیشینه‌ای غنی و مردمانی با فرهنگ متنوع، گنجینه‌ای ارزشمند برای پژوهشگران و هنرمندان است که باید به بهترین شکل حفظ و معرفی شود.

اسکویی که سال‌ها در حوزه عکاسی مستند و پژوهش‌های تاریخی فعالیت می‌کند، اظهار کرد: من و تیم ۱۵ نفره پژوهشگران ارشد از رشته‌های مختلف، از سال ۱۳۸۸ در حال جمع‌آوری و مطالعه کارت‌پستال‌های تصویری تاریخی ایران هستیم.

اسکویی با اشاره به اهمیت جمع‌آوری عکس‌های تاریخی استان، گفت: مثلاً کویر لوت، گرم‌ترین نقطه زمین، در تاریخ عکاسی ایران چقدر ثبت شده است؟ آیا عکس‌هایی از این مناطق داریم که توسط عکاسان جهانگرد دوره‌های مختلف گرفته شده باشد؟ این‌ها باید پیدا و جمع‌آوری شوند.

او گفت: در پویش جمع‌آوری عکس‌های تاریخی،‌عکس‌های تاریخی و قدیمی خراسان جنوبی باید از سراسر استان، ایران و حتی از جای جای جهان جمع‌آوری شود

اسکویی با بیان اینکه عکاسی مردم‌شناسی و مستندسازی، فرصتی است تا بتوانیم از عکس‌های دیروز توشه بگیریم و دانش خود را برای نسل‌های جوان و پژوهشگران امروز به ارمغان بیاوریم.

پژوهشگر و عکاس برجسته کشوری با اشاره به نقش مراکز فرهنگی گفت: ما باید این تصاویر را به پژوهشگران و مستندسازان بسپاریم و در اختیار مراکز فرهنگی قرار دهیم تا با نگاهی هنرمندانه و پژوهشی، روایت‌های امروز را با تکیه بر گذشته به بهترین شکل ارائه کنند.

 

کتاب های در خصوص عکس‌های تاریخی استان به چند زبان منتشر شود

این پژوهشگر کشوری با بیان اینکه این اقدامات اهمیت ویژه‌ای برای ملت ایران و به خصوص برای میراث فرهنگی ایران و میراث جهانی دارند،. ادامه داد:  اصرار من بر این است که در گام دوم پس از جمع‌آوری عکس‌های تاریخی، کتاب‌های مرتبط با این موضوع به دو یا حتی سه زبان منتشر شوند، چون ما تنها یک سلول کوچک از بدن بزرگ تاریخی و میراث جهانی هستیم. وظیفه داریم این سلول را به بهترین شکل زنده نگه داریم تا بخشی از میراث ایران و جهان باقی بمانیم.

او اضافه کرد: امید دارم با همکاری همه دستگاه‌ها، پژوهشگران، هنرمندان و رسانه‌ها بتوانیم این گنجینه‌های ارزشمند را حفظ کنیم و به جهانیان نشان دهیم که خراسان جنوبی و ایران، چه تاریخ غنی و فرهنگ بی‌نظیری دارند.

اسکویی خاطر نشان کرد: در این راه همراه ما باشید،چه از طریق پژوهش، حمایت فرهنگی، اطلاع‌رسانی یا حتی با نگاه دقیق و عمیق به عکس‌ها و اسناد تاریخی. با هم می‌توانیم میراث فرهنگی‌مان را نه فقط حفظ کنیم، بلکه زنده، پویا و درخشان به نسل‌های آینده بسپاریم.

 

مردمان خراسان جنوبی در برابر سختی‌ها جنگید‌اند

پژوهشگر و فیلمساز مطرح کشور، با تاکید بر اهمیت حفظ و مستندسازی فرهنگ عشایر و مردمان خراسان جنوبی گفت: مردمان خراسان جنوبی در برابر سختی‌ها جنگیده و شیوه زیست و فرهنگ خود را سینه به سینه به نسل‌های بعد منتقل کرده‌اند. امروز وظیفه ما این است که هم اسناد و عکس‌های تاریخی را جمع‌آوری کنیم و هم مستندسازی عمیق و قوم‌نگارانه از زندگی امروز این جامعه انجام دهیم

او با اشاره به اینکه خراسان جنوبی یک سخن کهن است و مردم خراسان جنوبی پیچیده در آیین و تاریخ هستند، گفت: خراسان جنوبی یک موزه زنده از تنوع فرهنگی، اقوام و جغرافیای منحصر به فرد است که رنگ‌های مختلف زندگی ایرانی را در خود جای داده است. این منطقه بخش بزرگی از ایران را تشکیل می‌دهد و ما امیدواریم با همکاری اساتید و هنرمندان، این میراث ارزشمند را برای نسل‌های آینده حفظ کنیم.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی در این دیدار گفت:  نام استاد اسکویی با فیلم، عکس و میراث‌فرهنگی گره خورده است و این میزان عشق او به میهن ستودنی است.

 

سیداحمد برآبادی با اشاره به غنای تاریخی استان گفت: قدمت ۳۵ هزار ساله خراسان جنوبی، نشان از غنای فرهنگی این استان دارد. این استان نه تنها در دوران پیش از اسلام، بلکه در دوره اسلامی نیز نقش‌آفرین بوده است. بر اساس کشفیات باستان‌شناسی در شهر قدیم قاین، اسلام ابتدا از جنوب وارد خراسان شد و یادگاری‌هایی از آن در مسجد قدیم قاین مشاهده می‌شود

 

او ادامه داد: خراسان جنوبی در دوران اسلامی نقش‌آفرین بوده است و تاکنون بیش از ۳ هزار اثر شناسایی شده است که ۱۰۵۰ اثر آن در

فهرست میراث ملی ثبت شده است. همچنین، بیش از ۱۰۰ میراث ناملموس ملی و بیش از ۸۰۰ شی تاریخی به ثبت رسیده که نشان‌دهنده غنای این استان است.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی همچنین به ثبت جهانی آثار فرهنگی این استان اشاره کرد و گفت: خراسان جنوبی در ثبت جهانی پیشتاز است و تاکنون ۱۰ اثر آن در فهرست میراث جهانی ثبت شده است.

 

اوضمن تأکید بر اهمیت حفظ و معرفی میراث فرهنگی استان، گفت: خراسان جنوبی به عنوان یک منطقه تاریخی و فرهنگی، نه تنها در عرصه‌های باستان‌شناسی و تاریخی بلکه در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی نیز اهمیت ویژه‌ای دارد. دومین روستای گردشگری جهانی ایران و دومین روستای جهانی صنایع دستی ایران در این استان قرار دارد که نشان‌دهنده پتانسیل بالای این منطقه است.

 

او به برگزاری دو دوره جشنواره ملی عکس «میراث ماندگار» اشاره کرد و گفت: اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی تنها اداره‌کل در کشور است که بدون حمایت خاصی توانسته چنین جشنواره‌ای برگزار کند که نشان از ظرفیت‌ها و علاقه‌مندی مردم به میراث‌فرهنگی دارد.

 

برآبادی افزود: با توجه به اهمیت بالای میراث‌فرهنگی این استان، از همکاری با مهرداد اسکویی برای جمع‌آوری و مستندسازی آثار تاریخی استان و ایجاد پویش جمع‌آوری عکس‌های تاریخی حمایت می‌کنیم. این پروژه می‌تواند کمک شایانی به پژوهشگران و علاقه‌مندان به تاریخ و فرهنگ خراسان جنوبی کند.

بانک صادرات بانک سپه بانک ملی
نویسنده
سید علی اسلامی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید، فینگلیش به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شود
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *