مراتع پهناور خراسان جنوبی نه تنها زیستبومی ارزشمند برای گیاهان دارویی و علوفه دام هستند، بلکه سالانه بیش از ۱۶۰ میلیارد تومان درآمد نصیب هزاران خانوار بهرهبردار میکنند؛ گنجینهای سبز که با تولید آنغوزه، وشا و آویشن، دامداری و طرحهای نوین بهرهبرداری، نقش مهمی در اقتصاد منطقه ایفا میکند.
به گزارش نگاه خراسان جنوبی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیرداری استان از تولید سالانه ۳۰ تا ۳۵ تُن آنغوزه، ۱۰ تُن وشا و ۱۰ تُن آویشن در مراتع استان خبر داد و گفت: تعداد ۲ هزار خانوار بهره بردار مستقیم از مراتع خراسان جنوبی هستند.
نصرآبادی افزود: در سطح بیش از ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از مراتع خراسان جنوبی، با توجه به شرایط حاکم اقلیمی بطور متوسط سالانه حدود ۴۸۰ هزارتن علوفه خشک تولید میشود و مستقیما مورد چرای دام قرار میگیرد.
به گفته وی در محدوده ۶۷۷ سامان عرفی استان ۳۴ هزارخانوار بهره بردار به حرفه اصلی دامداری مشغول هستند..
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیرداری استان تعداد دام موجود در مراتع استان را ۳ میلیون ۶۰۰ هزار رأس اعلام کرد و گفت: تعداد داممجاز ۲ میلیون ۲۷۰ هزار راس هستند.
نصرآبادی تولید اکسیژن، کاهش و جلوگیری از فرسایش خاک و افزایش نفوذ آب را از مهمترین شاخصهای عملکردی زیست محیطی مراتع عنوان کرد..
به گفته وی طرحهایی از جمله زنبورداری، گردشگری و تفرجگاهی، گیاهان دارویی و صنعتی نقش آفرینی خوبی در ارتقای مرتع و توانمندی مرتعدار دارد.