نویسنده: فاطمه زهرا قاسمی متفرقه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - 1 روز پیش
0
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی:

دوسال از توقف پروژه های مشارکتی در محلات بازآفرینی شهری می گذرد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی تاکید کرد: پروژه های مشارکتی در محلات بازآفرینی شهری از دوسال قبل متوقف شده است

به گزارش نگاه خراسان جنوبی؛ مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی در جلسه ستاد بازآفرینی شهری استان با بیان برخی دستاوردهای بازآفرینی در بافت تاریخی بیرجند، به توقف اجرای این پروژه‌ها به دلیل قطع اعتبارات در دو سال اخیراشاره و تاکید کرد: همراهی دستگاه های مرتبط برای ادامه این روند ضروری است.

سید احمد برآبادی با اشاره به تحولات وپروژه های اجرا شده دراین مناطق از جمله؛ گذر تاریخی خواجه‌ها  در بیرجند و سایر محله‌های قدیمی، با مشارکت بخش خصوصی و مردم، گفت: استمرار این روند به حمایت مالی و اعتبارات دولتی نیاز داردو

وی تصریح کرد: برخی از بناهای متروکه مانند سرای امینی که پیش از مرمت به زباله‌دانی تبدیل شده بود، اکنون به محلی برای اشتغال مستقیم بیش از ۴۰ نفر و اشتغال غیرمستقیم بسیاری دیگر تبدیل شده‌ که این موفقیت، نتیجه‌ تعامل میان دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی با بیان اینکه در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ اعتباراتی برای مرمت و احیای بافت‌ها تخصیص یافته بود، افزود: در  دو سال‌ گذشته هیچ اعتباری به ما اختصاص داده نشده و این روند پروژه‌های نا‌تمام را متوقف کرده است.

وی اشاره ای به پروژه‌های نا‌تمامی چون خانه شریف، خانه اعتمادی‌نیا، محور خانه فرهنگ، بهسازی بازار میثم، مسجد جامع سرایان و ارگ طبس داشت و گفت: مسجد جامع سرایان یکی از ۳۲ کاندید ثبت جهانی در کشور است و اگر اطراف آن ساماندهی نشود، ممکن است این اثر از فهرست ثبت جهانی خارج شود.

برآبادی از فعال بودن مشارکت سه سرمایه گذار خصوصی در بافت تاریخی بیرجند خبر داد و افزود: تسهیل حضور سرمایه گذاران به رونق بافت های تاریخی کمک می کند و تاکنون هم اقبال خوبی از پروژه های بازآفرینی توسط بخش خصوصی شده است.

وی یکی از مشکلات روستای رحیم آباد شهر بیرجند را نبود زیرساخت هایی همچون گاز مطرح کرد و ادامه داد: با وجود ادغام این روستا با شهر بیرجند اما هنوز این منطقه تاریخی با مشکلاتی مواجه است اما مردم این منطقه آمادگی خود را برای واگذاری زمین‌هایشان در ازای زمین معوض اعلام کرده‌اند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی تاکید کرد: انتظار داریم نهادهای مرتبط از جمله استانداری، بنیاد مسکن، راه و شهرسازی و بانک مسکن در این مسیر همراهی کرده و شرایط را برای بهسازی و نوسازی این مناطق فراهم کنند.

وی گفت: احیای بافت‌های تاریخی، علاوه بر جذب گردشگر، در کاهش آسیب‌های اجتماعی نیز تأثیرگذار است و تداوم این مسیر نیازمند همدلی، تأمین اعتبار و تعامل تمامی دستگاه‌ها است.

 

 

بانک صادرات بانک سپه بانک ملی
نویسنده
فاطمه زهرا قاسمی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید، فینگلیش به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شود
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *