نویسنده: احسان فوداجی بشرویه ۱۱ اسفند ۱۳۹۸ - 5 سال پیش
0

ثبت مراسم عماری آرایی شهرستان بشرویه در میراث معنوی کشور

عمار

به گزارش اصحاب رسانه، عمار، صندوق مانندی است که برای نشستن سوار، برروی پشت شتر یا فیل می‌گذارند و به آن محمل و هودج هم می‌گویند.

مسئول حوزه پژوهش اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گفت: مراسم عماری وَرپوشِم یا همان عماری آرایی یکی از مراسم و آئین‌های سنتی شهرستان بشرویه است که توسط بانوان اجرا می‌شود.

سیداحمد برآبادی با بیان اینکه مراسم عماری آرایی از قدیم الایام اجرا می‌شده است و قدمت آن به بیش از صد سال می‌رسد، گفت: این مراسم توسط بانوان در روز اول ماه محرم و در محل سرای سرکه که از بنا‌های تاریخی شهرستان بشرویه است، برگزار می‌شود.

وی افزود: قبل از شروع مراسم سوگواری و خواندن دعا به عنوان مقدمه ، آئین وَرپوشی عماری یا همان پوشاندن عماری به وسیله پارچه ، انجام می‌شود.

اسکلت عماری برای استحکام و دوام بیشتر از چوب درخت چنار یا گردو درست می‌شود. بانوان با پارچه‌هایی که مخصوص همین کار است و توسط مردم به عنوان نذر اهدا می‌شود، عماری را می‌پوشانند و به وسیله نخ و سوزن می‌دوزند.

قسمت بالای اسکلت عماری ، دارای زاویه‌ای است که این زاویه نمادی از خمیدگی حضرت زینب (س) در مصیبت امام حسین (ع) است.

مسئول حوزه پژوهش اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان افزود: بانوان، ۱۴ چادر در رنگ‌ها و نقش‌های مختلف به نیت ۱۴ معصوم بر روی اسکلت عماری می‌اندازند و اطراف آن را با سوزن و نخ می‌دوزند و بعد از این مرحله، ۱۲ آینه به نیت و نماد ۱۲ امام، در جلوی عماری نصب می‌کنند.

آئین عماری آرایی با شماره ۲۰۶۳، بیست و نهم بهمن امسال در فهرست آثار معنوی کشور ثبت شد.

بانک صادرات بانک سپه بانک ملی
نویسنده
احسان فوداجی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید، فینگلیش به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شود
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *